0575 – 842091 info@piekhoveniers.nl

tuinontwerp

 

Een bijzonder ontwerp voor uw tuin, terras of vijver. In 3D voor een virtuele wandeling door uw nieuwe tuinontwerp.

 

Tuinontwerp.

uw eigen tuin

in 3d ontwerp

 

Voor elke tuin is er een eigen ontwerp. De beschikbare ruimte, het budget en de wensen en ideeën vormen de basis voor het ontwerp.

We bieden geen standaard-ontwerpen aan. Elk ontwerp is uniek en wordt gemaakt na een inventarisatie van uw wensen en de mogelijkheden van uw tuin, de hoeveelheid tijd die u aan onderhoud kunt en wilt besteden en het beschikbare budget.

Door te kiezen voor een ontwerp met beplantingsplan, kunt u altijd terugvallen op de plantenlijst, en voorkomt u (jaarlijks) dure aanschaf van planten die niet goed aanslaan.

 

Werkwijze

De ontwerpen worden door Mariska Piek gemaakt, u krijgt 17 jaar ontwerpervaring van een enthousiaste, betrokken ontwerper, die als ervaren hovenier weet wat werkt en wat niet. Voor het maken van een compleet ontwerp, inclusief beplantingsplan, doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1

Als eerste kom ik (Mariska) bij u langs voor een inventarisatie van uw wensen, de mogelijkheden en het inmeten van uw tuin.

Stap 2

Vervolgens ga ik met de geïnventariseerde informatie aan de slag, met het maken van een schetsontwerp.

Stap 3

Als derde stap kom ik het schetsontwerp met u overleggen en maak ik op basis daarvan een definitief ontwerp, inclusief beplantingsplan en materiaallijst.
Desgewenst kunt u ook kiezen voor alleen een beplantingsplan of alleen een ontwerp, vraag naar de mogelijkheden.
 
Vanzelfsprekend kunt u bij het definitieve ontwerp ook een – indicatieve – offerte voor de uitvoering van het ontwerp ontvangen. 
 

Kostenindicatie ontwerp

De exacte kosten van een compleet ontwerp worden bepaald door de oppervlakte van uw tuin en uw wensen.
Het maakt bijvoorbeeld een groot verschil of u een tuin wenst met een groot terras en een grasveld, of een tuin met veel beplanting en een vijver. 
 
We leveren u een praktisch ontwerp, zoals gezegd op maat voor uw wensen en uw tuin.
We hebben een zeer brede planten- en materialenkennis paraat, u mag erop vertrouwen, dat u een ontwerp krijgt dat bij uw situatie en wensen past, en dat voor jaren voor uw tuin ‘werkt’.
 

Referenties

Wilt u graag ervaringen van onze opdrachtgevers horen, dan geven wij een graag enkele referenties.

3D ontwerp

Het mooie is dat met de nieuwste ontwerpsoftware wij in staat zijn om uw ontwerp in 3D te tonen. Het gaat zelfs zo ver dat wij u een virtuele rondleiding door uw nieuwe tuin kunnen geven. Zo krijgt u een goede indruk van hoe uw tuin er in de nieuwe situatie uit gaat zien.

Ontwerpen

Natuurtuin

Een tuin vol geurende bloemen, struiken en bomen, vogels, bijen, vlinders en andere dieren. Een genot voor het oog en de natuur.

Zwemvijver

Met de warme zomers is een zwemvijver de ideale combinatie van natuur, vijver en zwemmen. Zwemmen in de natuur.

zonneterras

Met een overkapping van hout als de ruimte ervoor is. Of met schaduwdoeken voor een tropische sfeer of als er minder ruimte is.

beplanting

Een ontwerp met een beplantingsplan. Samen bepalen wij de bloemen en planten en heeft u het hele jaar plezier van uw tuin.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

“Onze tuin is – nu alles in bloei komt – een paradijs voor vlinders en bijen. Dagelijks zien wij daarvan grote aantallen en veel verschillende soorten. Ook zijn er veel kleinere insecten en dieren zoals wantsen, kevers, wormen, munthaantjes enz. En dat betekent voer voor vogels. Die hebben we dan ook volop. We hebben zelfs libelles gezien, hoewel we geen water hebben. Nu nog egels – die vreten de naaktslakken op – en dwergvleermuizen. De huisvesting is al geregeld, nu nog de dieren zelf. Alles bij elkaar precies zoals we het bedoeld hadden. Geen stenen, maar een levende tuin. En dat is gelukt.​”

Evert Snetselaar jr.

partners

Samen maak je het mooiste werk. Daarom werken wij graag met een vaste groep van partners die stuk voor stuk kwaliteitsproducten leveren. Zo komen we samen tot het beste resultaat.