0575 – 842091 info@piekhoveniers.nl

Zondag 27 september staan de bloembollen centraal bij het Bijen Educatie Centrum in Vorden. Het is weer tijd om bloembollen in de eigen tuin te planten. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, blauw druifje en sieruien plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst.

Ook vroege bloeiers zoals het sneeuwklokje en de krokus plant je in het najaar. Daarbij zijn bloeiende bloembollen één van de eerste voedselbronnen voor bijen in het voorjaar. Dus heel belangrijk!

Gifvrije bloembollen belangrijk voor de Bij

Jaap Molenaar, directeur van het Bijen Educatie Centrum benadrukt de noodzaak van goede bloembollen voor de bijen. ‘Het is belangrijk dat de bloembollen gifvrij zijn opgekweekt, anders ‘voer’ je de bijen giftig stuifmeel! Slechts een klein deel van de bloembollen is gifvrij gekweekt.

Het Bijen Educatie Centrum verkoopt al enkele jaren gifvrije bloembollen van Nederlandse kwekers die geschikt zijn voor bijen en hommels’, aldus Jaap Molenaar. ‘Dit zijn verwilderingssoorten waar je meerdere jaren plezier van hebt. In de informatiekraam geven we informatie over de bloembollen en het belang hiervan voor bijen. Maar ook voor praktische tips kun je hier terecht.’

Praktische informatie

Op zondag 27 september tussen 11.00 uur en 15.00 uur kan iedereen zijn bestellingen ophalen die via de webshop zijn gekocht en ook nieuwe bloembollenpakketten kopen in de kraam. Uiteraard is het ook mogelijk een kijkje te nemen in de demonstratietuin. Meld u zich van tevoren wel even aan via de website van de Bijenstichting.

Adres: Bijen Educatie Centrum | Lindeseweg 2, Vorden.

Voor meer informatie: www.bijenstichting.nl