0575 – 842091 info@piekhoveniers.nl

Droogte en wateroverlast, de laatste jaren krijgen we er steeds vaker mee te maken. En als we naar de voorspellingen kijken, dan wordt dit alleen nog maar erger. Creatieve, ecologische bestrating kan uitkomst bieden.

In een van onze eerdere nieuwsbrieven hebben we al eens beschreven hoe je met een slim sproeisysteem de droogte kan bestrijden. In deze nieuwsbrief willen we de ecologische bestrating eens aanstippen als een van de middelen tegen wateroverlast.

Twee vormen van ecologische bestrating

Ecologische bestrating is er in twee vormen; waterdoorlatende bestrating en waterpasserende bestrating.

Waterdoorlatende bestrating

Bij waterdoorlatende bestrating maak je een mooie, stevige verharding met rechte voegen die tegelijkertijd toch ook ecologisch is. Door het poreuze beton waarmee de bestrating wordt gemaakt, wordt er ruimte gecreëerd om het (hemel)water via de poriën in de ondergrond te laten infiltreren.

Waterpasserende bestrating

Waterpasserende bestrating kenmerkt zich door de mogelijkheid om unieke en vernieuwende designs te combineren met ecologie. Brede voegen zorgen ervoor dat het (hemel)water gemakkelijk in de ondergrond kan doordringen. De stevigheid van het beton zorgt voor een verharding die makkelijk berijd- en begaanbaar is.

Zelf zijn we erg enthousiast over ecologische bestrating. Niet alleen omdat het helpt om beter om te gaan met wateroverlast en droogte, maar ook omdat we er hele mooie opritten en straatwerk mee kunnen maken.