0575 – 842091 info@piekhoveniers.nl

Ruim een maand geleden werden wij blij verrast met een leuk artikel in het AD (Algemeen Dagblad), regio Den Haag. Wat was er aan de hand? In de rubriek ‘Mijn tuin’ stond een artikel over een tuin die wij tien jaar geleden hebben aangelegd. Mijn moeder Ingrid Piek, de oprichtster en ontwerpster van Piekobello * Tuinontwerp, heeft ons destijds gevraagd deze tuin aan te leggen. En nu tien jaar later is de eigenaar er nog steeds zo blij mee dat hij zijn tuin heeft aangemeld voor de rubriek ‘Mijn tuin’. En dat voelt goed, kan ik je zeggen.

Combinatie van planten en kunst

Het bijzondere aan de tuin is de combinatie van planten en kunst en de manier beiden aansluiten bij het natuurlijk landschap en de omgeving. Met o.a. een mooie Verbena, een plant die vlinders aantrekt en vogelschalen waar de Vogelbescherming zo gecharmeerd van is dat zij ze zelf hebben nagemaakt.

Buitenleeftuin

André Smit, de eigenaar, noemt zijn tuin een “buitenleeftuin” die past in zijn omgeving en waar veel te zien en te ontdekken valt. Zelf zit hij het liefst op een van de terrassen, genietend van het uitzicht. Veel onderhoud vergt de tuin gelukkig niet. Af en toe wat knippen en dat vindt hij best leuk.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op onderstaande afbeelding of de knop “download artikel”.

Een tuin die opgaat in het duinlandschap - Piek hoveniers