0575 – 842091 info@piekhoveniers.nl

Schuttingen

Is uw oude schutting aan vervanging toe, of hebt u net een nieuw huis gekocht en wilt u meer privacy? Een schutting beslaat vaak een groot vlak en is daarmee erg bepalend voor de sfeer in een tuin. Het is daarom verstandig om eerst de gewenste sfeer te bepalen en de verschillende opties te bekijken voordat u aan de slag gaat.

Gaat u op zoek naar een schutting, dan is de keuze reuze. Zo zijn er schuttingen in verschillende soorten, maten en materialen:

  • van diverse soorten hout en in verschillende plankbreedtes
  • van kokos (zie foto)
  • van hout met metalen trellis
  • van gaaspaneel, met klimop of andere (bloeiende) klimplant
  • van gaaspaneel met heidemat, of bamboemat…
  • van aluminium
  • en nog meerdere andere opties….
Schutting van kokos - Piek hoveniers

Verschillende schuttingen combineren kan prima

Hebt u liever geen compleet gesloten schutting? We stellen dan voor bijvoorbeeld alleen ter hoogte van het terras dichte schutting te plaatsen. Er zijn zelfs extra dichte schuttingen (met meer planken) en extra hoge schuttingen. Na het terras kan dan een opener stuk komen, bijvoorbeeld van beukenhaag, of taxushaag. Of van (kant-en-klare) klimopschutting. Voor een natuurvriendelijke tuin kiest u voor zeeuwse haag: een combinatie van diverse struiken, die bloemen, bessen en eventueel stekels dragen. De bloemen voor de bijen en uw tuinplezier, de bessen voor de vogels en de stekels voor de veiligheid van (broedende, foerangerende) vogels.

We zien vaak dat schuttingen in het verleden geplaatst zijn met staanders van hout dat geen hardhout is. In de overgang van de grond naar de lucht, daar gaat het mis. In combinatie met vocht rot na een aantal jaren de paal op die plek door, met als gevolg dat de schutting gaat bewegen, wat de slechte plek dan nog weer verergert. U hebt vast wel eens een schutting gezien die door de planten ernaast rechtop lijkt te worden gehouden.

OF misschien hebt u er wel eentje…. zo’n schutting die – met alle respect- bij de eerste storm om gaat vallen. Wacht niet tot de schutting aan de grond ligt en kies voor een mooie nieuwe. We adviseren graag over de mogelijkheden. Wist u dat we (ook alleen) de staanders van uw oude schutting kunnen vervangen voor nieuwe staanders? Dus zonder de hele schutting af te breken? Dan kan de schutting weer jaren vooruit.

Veranda’s, pergola’s en meer

Geen tuin is hetzelfde, en vaak komt u met een standaardmaat veranda net niet lekker uit: half metertje tuin over of stukje tuin tekort, schuurgedeelte te klein voor de vele fietsen, zitgedeelte te ondiep voor groot gezin. Wist u dat we veranda’s als bouwpakket op maat kunnen leveren en voor u plaatsen?

Hetzelfde geldt voor alle bouwwerken in de tuin: kippenhok, pergola, veranda…

Sedumdak

Desgewenst in combinatie met een sedumdak: vang het (weinige!) regenwater op in de eigen tuin. We zijn dealer van covergreen, complete matten die makkelijk verwerkbaar zijn voor direct resultaat: www.covergreen.nl
We maken het graag in orde voor u. Vakwerk dat jaren mooi blijft.

Tip

Belangrijk is alle gevallen: overleg even met uw buren als u plannen maakt.