0575 – 842091 info@piekhoveniers.nl
Met de huidige droge en hete zomers zoekt iedereen verkoeling. Je gaat naar het strand, naar het zwembad, naar een plas. Maar wat is nog lekkerder? Juist, een zwemvijver in je eigen achtertuin om lekker in af te koelen.

Hebt u wel eens gedacht aan een zwemvijver? Het heeft nogal wat voordelen:

  • Met water dicht bij uw huis, u stapt zo voor een half uurtje in en uit het water, lekker even na het werk: geen reistijd, geen entreeprijs, geen kleedkamer, geen drukte
  • Een zwemvijver trekt veel aantrekkelijke dieren extra naar uw tuin, bijvoorbeeld prachtige libellen en diverse vogels
  • Een zwembad oogt heel massief, en is qua kleurstelling vaak ‘koud’, en in de winter ziet u een hoes. Een zwemvijver heeft een natuurlijke uitstraling, oogt alle seizoenen anders
  • Een zwembad wordt vaak uit het zicht gelegd, een zwemvijver juist vaak op een in het oog springende plek gemaakt, bijvoorbeeld in de zichtlijn van de woonkamer. Een zwemvijver geeft hiermee extra diepte aan uw tuin.

Techniek aanleg zwemvijver

Er komt bij het aanleggen van een zwemvijver het een en ander kijken voor een mooi resultaat en een goede waterkwaliteit. De diepte hangt af van het formaat van de vijver en de stand van het grondwater. Er moet genoeg watermassa zijn, anders warmt de vijver te veel of te snel op, met vervelende algen etc. tot gevolg.

Eenmalig wordt er leidingwater gebruikt om de vijver te vullen. Toegevoegde bacteriën zorgen voor een goede start van het water. Het water van een zwemvijver wordt gezuiverd via de wortels van lissen, die in grind staan in een apart gedeelte. Houd rekening met wat ruimte naast de vijver om het filtersysteem te installeren. Een goed aangelegde zwemvijver heeft daarna vrijwel geen onderhoud meer nodig.

Onderhoud zwemvijver

Hoewel een zwemvijver vrijwel geen onderhoud nodig heeft, moet er toch nog wel iets gebeuren. Hier moet u bij het onderhoud rekening mee houden:

  • Blad verwijderen
  • Stofzuigen: algen opzuigen met speciale stofzuiger
  • Geen chemicaliën toevoegen dat verstoort het evenwicht in de zwemvijver

Uiteraard kunt u ons voor het onderhoud inschakelen, geen probleem. We komen op vaste tijdstippen in het jaar. U heeft er geen omkijken naar en geniet er optimaal van. En niet alleen van het zwemmen, want ook als u ’s avonds niet (meer) in het water ligt, geniet u toch van de zwemvijver.

Ziet u zich al zitten, onder een stoere veranda of op een rustiek vlonder? Sfeerverlichting in en rond de zwemvijver zorgt voor een sfeervolle setting, waar het fijn uitrusten is.

Advies nodig?

Bent u ook enthousiast? We adviseren u graag over de mogelijkheden in uw tuin. Wilt u weten hoe anderen hun zwemvijver ervaren, vraag ons gerust om een referentie. Die geven wij u graag.